Poletje kliče po proteinih! To so živila, ki jih morate vključiti v svojo prehrano!
Ko se živo srebro v termometru dvigne, telo in imunski sistem lahko zapadeta v neravnovesje. Spremembe iz toplejših v hladnejše dni, spomladanska utrujenost in jesenska letargija niso tako drastične kot prehod v poletno sezono.
Toplotni udar prinaša visoka tveganja, a če skozi vse leto poslušate svoje telo in se odzivate na opozorila, ki vam jih pošilja, boste tveganja in nevarnosti zmanjšali na minimum.
Čeprav opozorila slišite vsakodnevno prek medijev, družbenih omrežij ali v pogovorih s prijatelji, bomo še enkrat poudarili pomen pitja tekočine in vnosa elektrolitov skozi bistre juhe. Koliko litrov tekočine bi morali piti na dan, je odvisno od teže, višine, starosti, nosečnosti in posebnih zdravstvenih stanj, a zlato pravilo je najmanj 2 litra. Večina naj bo voda, 10 % pa bistre juhe in naravni sokovi, največkrat iz stisnjenih agrumov.
Zato se na vaši mizi in dnevnem jedilniku mora najti vir kakovostnega proteina. Konzumirajte jogurt, skuto in nemastni sir. Jajca lahko jeste na vse načine, le pazite na količino maščobe, ki jo uporabljate pri pečenju. Ne pozabite na belo meso, kot sta piščanec in puran, pusto govedino ter ribe. Izbirajte lososa, tuno in sardine med morskimi ribami, ter postrv, krapa ali soma med rečnimi ribami. Najpomembnejše je, da pazite na toplotno obdelavo mesa. Poleti je kuhinja zaradi štedilnika in pečice neznosno vroča, še posebej če v drugih prostorih deluje klima. Kako se temu izogniti, imeti okusno pečeno jed in pri tem ne segrevati prostora?
Tudi če pride do prežganja, bo električni žar zahvaljujoč nelepljivi tehnologiji preprečil, da bi se meso prijelo na dno naprave, kar bo olajšalo čiščenje. Posodo za maščobo enostavno odstranite in očistite, prav tako boste zlahka očistili tudi druge dele naprave. Poleg tega je čiščenje ohišja in ročaja preprosto, saj ostaneta hladna zaradi Safe Touch sistema, čeprav se naprava segreva. Na koncu najpomembnejši nasvet: jedi, pripravljene na žaru, povezujejo družino, prijatelje in drage osebe. Tako žar postane več kot le jed – postane trenutek, ki ga boste ohranili v spominu na poletje in sezono!